דיגומי מי שתייה

דיגומי מי שתייה

מי שתיה חייבים להישאר נקיים מחיידקים כדי לשמור על בריאות השותים מהם. דיגומי מי שתייה חשובים לעסקים מכל הגדלים: מעסקי ענק / חברות ממשלתיות המנהלות מאגרי מי שתייה עצומים ועד מכונת השתייה האוטומטית של העסק – כולם נדרשים לבדוק מדי פעם את בריאות המים וטריותם.

דיגום מי שתייה מתחלק לשתי רמות: רמה א ורמה ב:

דיגום מי שתייה – רמה א

בבדיקה הראשונית תתבצע אבחנה מיקרוביולוגית במעבדה לשלילת קיום חיידקים מסוכנים במים, כימיה מצומצמת במעבדה לאיתור חומרים מזהמים ובדיקות שדה לבחינה מהירה ומקומית של המאגר

דיגום מי שתייה – רמה ב

אם התגלה זיהום שמקורו אינו ידוע, יש לערוך בדיקה כימית מקיפה לשלילת קיומם של חומרים מזהמים מסוכנים שאינם מופיעים בבדיקות רמה א או שבדיקות רמה א לא יכולות לאתר.

יש לעשות דיגום מי שתייה על בסיס קבוע כדי להבטיח את תקינות המים. חשוב במיוחד לעשות זאת במאגרים טבעיים כגון מעיינות ונחלים בהם קיים סיכון גבוה לזיהום.

*הדיגום מתבצע עפ״י דרישות והנחיות משרד הבריאות.

פתיחת צ'אט
צריכים עזרה ?
שלום איך נוכל לעזור לך?
דילוג לתוכן